Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Искаме да говорим за реалните политики в настоящите месеци, стабилността и да се подготвим за фалшивите новини и спекулации, които ще се правят от БСП. Те нямат алтернативни решения, не могат да се похвалят с управленски решения в отговор на въпроси от хората. Тяхната цел е да дескридитират политическия си опонент. Но не бива да забравяме как се развиха морските общини в Бургаска област по време на управлението на ГЕРБ".

Това каза зам.председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов минути преди откриването на семинар в Поморие, на който е събран активът на партията, депутати, кметове и общински съветници. Темата е "Отворено управление, коалиция и стабилност" и освен Цветанов на събитието присъства зам.председателят на ГЕРБ Димитър Николов.

"Поводът за днешната ни среща е подготовката ни както за европейските избори през май 2019 г., така и местните през есента на 2019 г. Преди 2 седмици имахме силно мероприятие в София - среща на Комитета на регионите. Заедно с нашите кметове и председатели на общински съвети дискутирахме това, което трябва да си подготви Европа в новия финансов период", каза още Цветанов.

Според него една от най-важните теми е кохезионната политика - на какво могат да разчитат местната и изпълнителна власт в новия програмен период от 2020 г.

"След излизането на Великобритания от ЕС ще се получи сериозен дефицит и невъзможност да получаваме същите пари. Ако запазим кохезионната политика ще бъде изключителна привилегия за по-бедните държави в ЕС. Предложението на България, което намира широка подкрепа, е държавите членки да повишат вноските си и тогава вече да можем да запазим кохезионната си политика. За 7,4 млрд. лв. могат да кандидатстват общините - това не може да дойде нито от данъците, нито от държавния бюджет", смята Цветанов.