Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Въпреки че в кулоарите на съда Милен Стойчев упорито криеше лицето си от журналисти, единствено фоторепортерът на 24 часа успя да го снима в съдебната зала.Снимка:Елена Фотева
Въпреки че в кулоарите на съда Милен Стойчев упорито криеше лицето си от журналисти, единствено фоторепортерът на 24 часа успя да го снима в съдебната зала.Снимка:Елена Фотева

Районният съд в Бургас замени мярката за неотклонение "домашен арест" на 38-годишния Милен Стойчев с "подписка".

Така обвиненият в интернет измами, станал по-известен като бургаския Спас, вече е на свобода.

В залата съдийката Калина Пенева заяви, че от Стойчев се очаква да работи, за да възстанови парите на хората.

"Можете да разчитате на мен, аз съм достоен човек", отвърна Стойчев.

38-годишният Милен се разследва за измами чрез използване на фалшив профил на красива жена с име Мария Василева в социалните мрежи.

"Мария" първо контактувала с непознати мъже в сайт за запознанства, след което прехвърляла комуникацията във фейсбук.

Бургазлията, който се представял за младата Мария, твърдял, че бедства в Гърция без пари, телефон и документи и не може да се прибере в България. Близо сто мъже от цялата страна му изпращали различни суми пари - от 20 до 200 евро, твърди разследването. Средствата били превеждани в банкова сметка на името на Мария Василева. Името не било избрано случайно - бабата на измамника се казвала Марийка Василева. Двамата живеели заедно в апартамент в бургаския к-с "Възраждане".

"Съжалявам искрено за деянието, в което съм обвинен. Осмислих много неща. Аз не съм престъпник, няма и да бъда. Моля да ми дадете шанс за един пълноценен живот. Имам желание и голяма мотивация да върна средствата", примоли се Стойчев на съда.