Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

 15 мъже на възраст между 20 и 40 г. са задържани от служители от ОДМВР – Бургас при спецакция, проведена на територията на цялата област за противодействие на престъпления, свързани с държане, разпространение и приготвяне на наркотични вещества и техни аналози, както и за лихварска дейност.

Образувани са шест бързи полицейски производства, четири досъдебни производства и две преписки, уточниха от полицията.

Иззето е голямо количество от различни по вид наркотични вещества, сред които марихуана, метамфетамин и хитовата дрога „чай”, който съдържа опасни синтетични канабиноиди, чието действие наподобява активната съставка на канабиса – тетрахидроканабинол. Употребата на този тип дрога крие големи рискове за здравето, тъй като освен биологични, може да отключи и психически проблеми, предупреждават експерти.

В бургаския квартала „Победа” е задържан криминално проявения Богдан Щерионов на 39 г., от чийто дом на улица „Кракра”, са намерени и иззети голямо количество  канабис и електронна везна. Установени са и двама дилъри, работещи за задържания.

От жилище на ул. "Зора" в същия квартал, обитавано от брата на Богдан – криминално проявеният Мишо Щерионов  на 47 г., са намерени и иззети две чужди лични карти, тетрадка с имена на лица кредитополучатели, талон за МПС, нотариални актове и договор за предоставяне за ползване на недвижим имот, дадени като залог срещу получени парични средства.

Разпитани в качеството на свидетели са десетки кредитополучатели. По случая е образувано досъдебно производство за лихварство и извършване без разрешение на банкови и други финанасови сделки.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 15-те мъже, задържани за срок от 24 часа при специализираната полицейска операция, продължава от служители на ОДМВР Бургас.