Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тайните за вечна младост на Путин

Той не пие алкохол, а диетата му е средиземноморска подобрена - с много елда, плодове и зелен чай

Как руският президент поддържа перфектната си форма?

Хората от обкръжението му са категорични, че тайната рецепта включва много спорт, никакъв алкохол, много елда, риба, плодове, зеленчуци и зелен чай.

В интервю от 2013 г. Путин признава, че спазва режим, който му гарантира добро здраве и издръжливост. С много движение и съвсем малки порции храна. Като всичко това е придружено от почти пълен отказ от алкохол. Причината за това се крие някъде в периода преди 2012 г. Тогава

на бюрото му в Кремъл се появява таен доклад на ФСБ,

където се цитира авторитетна научна разработка. Според нея алкохолът причинява редица заболявания, сред които и рак, тъй като директно уврежда клетките на ниво ДНК.

Анализът поразително прилича на една разработка, поръчана от СЗО на международен екип, оглавяван от проф. Джени Конър. В нея медиците са категорични, че алкохолът причинява поне 7 вида рак.

Според учените

причината

е в етанола,

който се разгражда в черния дроб и от бактериите в стомаха се трансформира в ацеталдехид. Веществото е сред категоричните причинители на рак, тъй като заради него клетките не могат да се самопречистят. Задръстени с токсини, в тях се създават условия за бързо развитие на туморни клетки. Освен това, докато алкохолът се разгражда, се отделят определени кислородни молекули, които нанасят непоправими вреди на ДНК. Дали точно тази разработка е отказала Путин от алкохола, не е ясно, но тя поразително прилича на тази на ФСБ.

"Вече е доказано, че ацеталдехидът има поразяващ ефект върху нуклеиновите киселини", обясни и проф. Орбецова. 

От свои познати в Москва тя също знае, че Путин преди няколко години не е бил въздържател.

"Отказал се е от алкохола по свое желание,

за да мотивира по-младите поколения в Русия

да го последват", казва тя.

Сега си позволява само протоколно на събития да изпие по чаша вино или бира. 

Путин обаче не спира дотук и иска и министрите му да спазват неговия режим. През 2013 г. президентът е

впечатлен от тестовете за алкохол, които завод в Челябинск прилага на персонала. По този повод той се шегува, че обмисля варианта да ги въведе и в администрацията в Кремъл.

Като небрежно вмъква, че е успял да откаже всичките си колеги в кабинета от цигарите с изключение на един.

Храненето на Путин също е впечатляващо.

Готвачите му твърдят, че порциите са минималистични. Менюто му се състои предимно от елда, риба, плодове, зеленчуци и много зелен чай.

"Диетата му е близка до средиземноморската, но е много по-здравословна от нея - коментира пред "168 часа" проф. Връбка Орбецова. - В южните страни залагат повече на просото, овеса, овесените ядки, докато в Русия и в менюто на Путин елдата е с приоритет. Вариантът му е много по-полезен, тъй като елдата е

богата на микроелементи,

на цинк, особено важен за мъжете, на селен и др. Важното при нея е, че тя има силно изразено антиоксидантно действие и има високо съдържание на белтък. За разлика от много други варива тя е богата на нежни фибри. Въобще това е един продукт, който много скоро ще бъде преоткрит от останалата част на света. И ако при италианците пастата и оризът са водещи, при руснаците това е елдата, която е много по-полезна."

Пиенето на зелен чай през целия ден гарантира на Путин допълнителен пречистващ ефект.

Наред с това руският президент

спортува почти ежедневно

Рано сутрин преди работа той плува минимум по 1 км, за да поддържа гръбнака си изправен дори на 65 г.

През седмицата задължително провежда няколко тренировки по източни бойни изкуства, за които казва, че развиват много полезни качества за политиката. 

Как бойните спортове трансформират мисленето му, четете в хартиеното издание. 

Коментара ()

Вашият коментар