Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съден е за нападение над полицай и измама с $5 хил.Баща е на 4-годишно момче на име МейсънМинути след трагедията колежка звъни и той отваря целият изподран и окървавен

Десетки изневери от страна на Кори Фен, който на 15 март уби в дома им в Канада 39-годишната Красимира Пейчиновски, 15-годишния й син Рой и 13-годишната й дъщеря Венелия, стоят зад скандала в злощастния ден.

В този ден жената решила, че иска официално да приключат връзката си и да се разделят, но това не се понравило на 27-годишния мъж. Скандалите между тях били чести, а основната причина освен ревността на мъжа, който държал Красимира да не поглежда друг освен него, били и неговите изневери, за които тя споделяла пред свои близки.

"Познавам Криси от дълги години, още от времето, когато дойде да живее в Канада - разказва пред "168 часа" Илияна Димитрова, приятелка на убитата жена. - Бяхме съквартирантки преди тя да срещне македонеца Васил Пейчиновски, за когото по-късно се омъжи. Двамата заминаха да живеят в Аякс. Тогава ми разказваше, че още като тийнейджърка мечтала да дойде в чужбина и през 1997 г. решава да напусне Пловдив и да се премести в Торонто. Направила го е едва 20-годишна. Въпреки всичко тя се връщаше много често в България, за да види там майка си, сестра си и брат си. Баща й беше починал."

По думите й, след като се запознава с мъжа си Васил, двамата се сгодяват и решават да заживеят заедно. Преместват се в Аякс, купуват си къща и там се раждат Рой, Венелия и Виктория. Докато още са семейни, майка й Иванка редовно ги посещавала. Тя ходела през три месеца, за да види дъщеря си и внучетата. Семейството държало, когато има празници, да се събират и да празнуват заедно, независимо дали в България или Канада. След дълги години брак Красимира се разделила с Васил, но по думите на приятелката на жената двамата запазили прекрасни отношения помежду си. Тя общувала често с него, а той редовно вземал децата при себе си.

В свободното си време те обичали да играят баскетбол в дома на баща си. Именно заради тях в двора си той бил построил баскетболна площадка. По собствено желание македонецът плащал голяма издръжка на децата, въпреки че Красимира имала стабилна работа от много години. След като изкарва курс за козметик, тя започва работа в спа център "Седона", който се намира в центъра на град Аякс.

По думите на българи, живеещи там, нейните колежки били съкрушени. В деня на убийството, след като научават за случилото се, веднага затварят врати и обявяват деня за неработен. На улицата, на която се намира работата на убитата жена, има и много други магазини. Собствениците и клиентите добре познават жената и никой от тях не може да повярва, че повече няма да я видят.

"На всяка обедна почивка минаваше през моя магазин, за да си купи български сандвич и супа", разказва Татяна Наумовска.

Колежките на Красимира я определят като много земен и добър човек и казват, че точно заради това тя се разбирала добре с всички. Именно една от тях я потърсила в злощастния 14 март, защото тя не се появила на работа. Когато позвънила, на вратата се показал мъж с изподрано и окървавено лице, който я отпратил да си ходи. Жената веднага звъннала на местната полиция, но минути след това мъжът напуснал къщата с черен пикап. По-късно той бил разпознат - оказало се, че е Кори Фен.

По думите на приятелката на Красимира - Илияна, убитата жена и Кори се запознали през 2016 г.

"Всички знаеха, че тя има връзка с него, въпреки че отстрани изглеждаше, че го крие и не е нещо, което я прави щастлива", разказва още тя.

Общите им интереси се свеждали до тренировките във фитнеса, тъй като мъжът бил

манияк на тази тема и прекарвал голяма част от времето си в залата. Жената също обичала да тренира и ходела по три пъти в седмицата там. След като решили да се обвържат, двамата редовно били забелязвани заедно във фитнеса. Всички, които дори бегло познавали Кори, смятали, че той е нервен и избухлив човек. Когато бил ядосан, мъжът правел любимото си упражение - удари по боксовата круша. Красимира от своя страна била спокойна, но с Кори често се карали. Във фитнеса всичко започвало от елементарни спорове, които прераствали в шумни скандали, за които по-късно самата Красимира разказвала пред приятелки.

Познати на Кори Фен също бяха потресени от това, което е направил, и не могат да си обяснят как така ревността го е накарала да убие жената и децата й. Във фейсбук един от тях пише, че мъжът вземал редовно и в големи количества стероиди и други химични вещества, благодарение на които качвал по-бързо мускулна маса. Когато излизали на партита, мъжът често прибягвал и до кокаина като средство, с което да си повиши настроението. Според някои зад агресията и избухливостта стояла именно опасната комбинация от вещества.

Къде ще живее най-голямата дъщеря на Красимира и Васил и какво е криминалното минало на Кори Фен, четете в печатното издание на "168 часа".