Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

18-годишният Златомир Велчев влиза в съда с адвокат Станко Кралев /в ляво/.
18-годишният Златомир Велчев влиза в съда с адвокат Станко Кралев /в ляво/.

Майката на загиналия Велислав Вълков от Бургас: Чувствам се съсипана, много неща се скриха

18 месеца с 3 г. изпитателен срок получи 18-годишният Златомир Велев от Айтос, който уби младеж в катастрофа на 31 декември, 2015 г.

Както 24 часа писа,  той призна изцяло вината си и делото в Бургаския окръжен съд премина по реда на съкратеното съдебно следствие, а наказанието му от 18 месеца е след редукция на присъдата с  една трета, както предвижда законът.  

Прокуратурата поиска малко по-ниска присъда в размер на 1 г. и 6 м., която след редуцирането да стане 1 г., но също да бъде отложена за срок от 3 г.

Срещу условното наказание се обяви упълномощеният защитник на майката на загиналия Велислав Вълков. Димитринка Вълкова поиска 2 г. затвор за момчето, убило сина й месеца преди той да навърши пълнолетие.

"Чувствам се съсипана, душевно съм разбита. Много неща не се казаха в залата. Не се спомена, че след катастрофата оцелелите момчета са се опитали да прехвърлят вината върху моя син, като са излъгали, че той е карал. Скри се, че в колата е щяло да има и пето момче, което в последния момент се отказало да пътува", каза майката на убития Велислав. Жената едва сдържаше сълзите си по време на процеса, продължил по-малко от час.