Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

36-годишният Мариян влиза окован в Бургаския окръжен съд. Снимка:Елена Фотева
36-годишният Мариян влиза окован в Бургаския окръжен съд. Снимка:Елена Фотева

Дипломираният учител по физическо Мариян Челебиев, задържан за убийството на майка си, остава зад решетките, решиха окръжни магистрати в Бургас.

36-годишният Мариян бе доведен в съда окован с вериги на краката, изглеждаше напълно неадекватен.

На въпросите на съда и при правото си на последна дума той повтори "Не знам какво да кажа".

Прокуратурата настояваше за най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Според разследващи Мариян е признал за убийството. Той споделил, че родителите му от дълго време го дразнели. На 9 март вечерта, когато отново се скарал със 76-годишната си майка Бинка, Мариян не издържал, ударил я няколко пъти, след което я удушил.

По време на убийството бащата бил извън града, тъй като се грижел се за няколко пчелни кошера.

"Това е ужасна семейна трагедия. Ще бъде назначена комплексна съдебно-психолого-психиатрична експертиза на обвиняемия", каза служебният защитник на Челебиев адвокат Николай Рачев.

Малко след като възрастната жена издъхнала синът й сам позвънил на тел.112. Той обаче първоначално твърдял, че само е блъснал майка си, след което тя паднала на земята. При огледа на трупа са открити множество синини по цялото тяло на пенсионерката.

След аутопсията стана ясно, че тя е издъхнала вследствие на задушаване.

Потресени, съседи на Бинка Челебиева разказаха, че от години синът й Мариян не работел. Той имал диплома за учител по физическо възпитание, но не практикувал професията.

В съда 36-годишният Мариян заяви, че има средно-специално и висше образование. Той е обвинен в умишлено убийство по чл.116, ал.1 от НК, за което законът предвижда от 15 до 20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор или доживот без замяна.