Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

38-годишният Жоро Джевизов-Плъха опитал да наръга с нож друг мъж от Пловдив, в чийто дом също влязъл да краде, твърдят неофициални източници. Екшънът се разигал преди близо десет години, а бандитът отново бил спипан в крачка от жертвата си, но този път успял да се измъкне невредим. Оказва се, че Жоро Плъха е стар познайник на полицията. Мъжът, който е родом от Столипиново, е с дебело криминално досие, твърдят от МВР.

Той има няколко регистрации за кражби от домове и от коли. За него се знае, че е съден девет пъти с осъдителни присъди предимно за домови кражби.

Последната такава е била произнесена през 2011 г., когато е бил заловен да краде велосипед от частен дом. Тогава получил три години затвор и излязъл на свобода през 2014 г.

Освен на органите на реда, апашът е добре познат и на всички в Пловдив.

„За Жоро Плъха това е начинът да се издържа - твърдят пловдивчани, членуващи в групата във фейсбук, създадена в подкрепа на лекаря. - От десетки домове е задигал вещи и не е хващан. Има толкова дългогодишен стаж, че му се лепнаха и други прякори - „магнитните ръце". Викат му така, защото предметите, които си набелязвал да открадне, уж идвали сами в ръцете му, като се приближи до тях."

Мъжът нямал никакъв трудов стаж и според запознати цял живот той се издържал именно от кражби. През 2010 г. Жоро Плъха нахлува в домовете на три семейства с тази идея. На разследващите прави впечатление, че влиза в къщите без да се притеснява дори да знае, че хората са вътре и спят. Близките на мъжа обаче съвсем естествено поддържат версията, че във фаталната вечер на 2 март той не е искал да краде от дома на медика.

"Мъжът ми не е нахлувал в ничия къща - казва неговата съпруга Надежда Стоева. - Отишъл е по малка нужда и тогава са го гръмнали. Той не е крадец, помага много на съседите."

Разбира се, жена му няма как да знае какво точно е правел той там, тъй като е убит същата нощ и няма начин да й разкаже това.