Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Варненската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу 33-годишната Кямиле Мехмед. Жената ще отговаря пред Темида за това, че причинила катастрофа, при която починал съпругът й Йълмаз.

Произшествието станало на 25 август 2017 г. Йълмаз на подсъдимата отишъл за риба с мотора си. Когато решил да се прибере обаче се оказало, че двуколесното не пали. Обадил се на съпругата си Кямиле да дойде със семейния им автомобил и да го тегли. Моторът бил завързан за теглича на колата с въже, дълго 3,90 м, което според обвинението е под изискващия от Закона за движение по пътищата размер за гъвкава връзка.

Автомобилът и мотоциклетът потеглили без подадени аварийни светлини. По третокласния път в насрещното движение се движела кола, управлявана от свидетел по делото. Шофьорът забелязал отдалеч движещия се в другото платно зелен автомобил, но от купето му не се виждало, че тегли мотоциклет зад себе си. В това време Кямиле превключила от първа на втора скорост, при което се получило придърпване на закаченото въже към мотора. Мъжът залитнал наляво и бил блъснат от насрещно движещия се автомобил. Йълмаз паднал на асфалта. Пристигналият на мястото лекарски екип на спешна помощ само констатирал смъртта на Йълмаз. Всички шофьори били тествани за алкохол, пробите им са отрицателни.