Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Условна присъда 2 години лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок наложи Окръжния съд в Сливен на 32-годишния Георги Т. от същия град. Той се признал за виновен за това, че отвлякъл жена на 26 години, след като я заплашил с нож, както и за това, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества - хашиш и екстази. Присъдата е окончателна, тъй като е постановена след споразумение на подсъдимия с прокуратурата и е одобрена от съда, поясняват от Апелативната прокуратура в Бургас.

След като отвлякъл жената, която е на 26 години и била негова интимна приятелка, Георги сключил граждански брак с нея. Дори подписал със специално разрешение, защото в деня на сватбата си - 30 ноември 2017 г., той се намирал в ареста, където съдът го оставил с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", наложена му тъкмо заради отвличането.

Георги Т. признал, че около 21,30 часа на 9 октомври м.г. в Сливен отвлякъл жената, като бил и въоръжен с нож. Ден по-късно станало ясно, че мъжът държал и наркотиците.

Пострадалата и подсъдимият имали интимни отношения. Георги Т. често ревнувал приятелката си, като пристъпите на ревност най-често идвали след употреба на алкохол. Жената често подавала жалби в полицията срещу приятеля си, но в последствие ги оттегляла. Поредният конфликт между тях възникнал, когато двамата били на почивка в курорта Слънчев бряг. Тогава пострадалата излъгала Георги Т., че отива до магазина, но вместо това се качила на автобус и отпътувала към родния си Сливен. Няколко дни след тази случка мъжът открил жената в апартамент на нейна приятелка. Заплашил я с нож и я отвлякъл, като я завел в собственото си жилище, а там я заключил и я набил.

Георги Т. е задържан след като приятелката на пострадалата подала в полицията сигнал за екшъна. При обиск в жилището на Георги са открити и наркотичните вещества.