Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Анита Мейзер  СНИМКА: Авторката
Анита Мейзер СНИМКА: Авторката

Скандалноизвестната Анита Мейзер поиска да бъде оправдана от Варненския апелативен съд. „Аз съм единствената осъдена за подкуп. Четири години и половина за подкуп на думи”, това каза затворничката на влизане в съдебната зала, където бе доведена под конвой. В жалбата й до втората съдебна инстанция Мейзер и защитата й настояват тя да бъде оправдана, тъй като присъдата била "произнесена при допуснати съществени процесуални нарушения и се явявала несправедлива и незаконосъобразна". По време на първия процес адвокатите й оспориха правната квалификация на обвинението като твърдяха, че не става въпрос за убийство по непредпазливост, а за битов ицидент.

Припомняме, че Мейзер бе призната за виновна по две обвинения - убийство по непредпазливост на съпруга й Николай Димов и подкуп на служител на реда. По първото обвинение получи три години и половина затвор, а за предложените 30 000 евро на разследващия полицай Веселин Радев, магистратите й дадоха 4 години и половина затвор. В крайна сметка тя трябва да излежи по-голямата присъда, да плати 8000 лв. глоба, 150 000 лв. кръвнина на свекърва си и 18 788 лева държавни такси и разноски по делото.

Самата тя описа пред съда фаталния ден така - Николай се изкъпал, облякъл се и се подготвил за снимки, които трябвало да направят, лягайки на масата за масаж. Та вързала с така наречените свински опашки краката, ръцете и врата му. Отишла в съседната стая, без да забележи, че съпругът й се задушава. Като се върнала видяла, че има проблем, но не успяла да го освободи от смъртоносната примка. Излязла, за да отиде до близкия магазин, но той бил затворен, затова отишла до съседния и като се върнала Николай вече бил изпаднал в безпомощно състояние. Тогава го набила по неизвестни причини. После изхвърлила свинските опашки и сака, в който опитала да натика трупа на мъжа си.

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение по случая в законния срок.