Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дело за сексуално посегателство срещу малолетно момче, продължило няколко месеца, приключи с условна присъда и 500 лв. глоба във Варненския районен съд.

Магистратите признаха за виновен 34-годишен варненец, който в периода от юни 2015 г. до 3 февруари 2016 г. системно насилвал сексуално 12-годишно момче, като го заплашвал да мълчи и го подкупвал с дрехи, играчки, лакомства. Още по-отвратителното в този конкретен случай е, че бащата на момчето го е дал доброволно да живее под един покрив с насилника.

Трагедията на момчето започнала, след като родителите му се разделили и то останало да живее с баща си. Бащата пък пиел и системно биел детето. Затова то често нощувало в семейството на свои приятели. Там то се запознало с насилника, който впоследствие предложил на бащата му да го вземе да живее у тях. Така от юни 2015 г. детето заживяло в апартамента на 34-годишния мъж, съвместно обитаван с негови роднини, като спяло на общо легло с подсъдимия.

Делото в Районен съд – Варна беше разгледано по общия ред, като малолетният, чрез назначения си особен представител, встъпи в ролята на частен обвинител в процеса. Съдебният състав групира наложените за всяко от престъпленията наказания и определи насилникът да търпи най-тежкото от тях - 3 години лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 5 години. Към наложеното съдът присъедини и наказание „глоба“ в размер на 500 лева. В негова тежест са направените по делото разноски.