Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бургаската окръжна прокуратура предаде на съд Кирил Христов, подсъдим за хулиганство и  умишлено убийство, извършено през април, 2016 г. в Несебър.

Христов, по-известен като Кирил Принца, застреля своя дългогодишен приятел и готвач в заведението му Никола Колев.

Кървавата драма се разигра малко преди 22 ч. на 17 април, в градината на ресторант "Принц Кирил" в Стария Несебър.

61-годишният собственик на заведението е обвинен в  извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - произвел четири изстрела със законно притежаван пистолет, насочени към саксия на палма в градината. Това е станало около 20 ,30 ч.

Малко по-късно, около 21,50 ч., когато готвачът Кольо се качил в джипа на столичен бизнесмен с хотели по морето, Христов се приближил към колата и отново произвел изстрел, който ранил фатално Никола Колев. За това деяние Христов е обвинен в умишлено убийство по чл. 115 от НК.

Обвинението срещу Кирил Принца претърпя няколко метаморфози до влизането на делото  в съда, припомнят запознати.

Първоначално Христов бе обвинен в умишлено убийство, но след проведени нови следствени експерименти и експертизи, обвинението бе трансформирано в много по-леко - за причиняване на смърт по непредпазливост.

Районната прокуратура в Несебър обаче скочи срещу новото обвинение и в крайна сметка Апелативната прокуратура се произнесе срещу преквалифицирането на обвинението в по-леко.

Очаква се до дни съдът да насрочи дата за първото заседание.