Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Земетресението” от Австрия с пригладена назад коса въведе нови модни правила сред политическия елит

Секссимволът - канцлер на Австрия, Себастиан Курц отложи посещението си в България за 15 март заради влошаване на здравословното му състояние.

Откакто австрийският лидер е встъпил в длъжност, той е истинска изненада с нестандартните си ходове в политиката, които не са известни отсега.

Доказателство за това е и надпреварата му за място в общинския съвет на Виена (което спечелва) през 2010 г. Курц провежда кампания със сексуален подтекст. Тя преминава под мотото Schwarz macht geil, в което има игра на думи – може да се преведе като “Черното (цветът на Народната партия) те прави готин”, но и като

“Черното възбужда”

На плакатите лидерът е сниман на капака на черен джип в компанията на оскъдно облечени девойки. При обиколките си из града раздава черни презервативи.

Очевидно поради тези действия той се сдоби и с прозвищата “чудовището”, “детето чудо”, “австрийският Макрон” или “мини диктатор”,

изпълняващ one man шоу

Негови приближени твърдят, че е привърженик на "силната ръка" и не е особено чувствителен по отношение на правата на човека. Затова е наричан и “принцът с желязното сърце”.

Себастиан Курц е едва 31-годишен, но вече има

впечатляваща политическа биография

зад гърба си, която го превърна в най-младия държавен лидер в света.

Това се дължи на факта, че той постави основите и успешно

започна да

изгражда имиджа на новия вид политик

Курц е млад, симпатичен, има най-висок рейтинг сред австрийските лидери и не се свени да прибягва дори до популизъм. Неговата запазена марка е стилът. Косата му винаги е внимателно пригладена назад, съчетана с фини костюми без вратовръзка.

Дори само с визията си “детето чудо” се опитва да избяга от строго официалното облекло, задължително за държавния елит. Модните експерти са единодушни, че това му помага в по-разкрепостеното общуване с останалите лидери в Европа.

Действията му са добре обмислени, така че максимално да въздействат на обществото. Курц не оставя нищо на случайността или обстоятелствата. Жестовете, начинът, по който разговаря с лек наклон, показват, че вниманието му 100% е насочено към събеседника му, казват психолози.

Очевидно му се получава, защото за краткото време на поста си той успя да спечели симпатиите на сериозна част от обикновените австрийци, които го оприличават на “идеалния зет”. Всъщност той изглежда точно така - с открити сини очи, пригладена назад черна коса, втален черен костюм и

бяла риза без вратовръзка

Има визия на аристократ, който държи пламенни речи, заради които политолози предупредиха, че Курц ще бъде “земетресение” за ЕС, въпреки проевропейските си възгледи.