Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Симеон Иванов остава в ареста без право да обжалва мярката си за неотклонение. Това реше като последна инстанция състав на Варненския апелативен съд. Той бил засечен от пътна полиция друсан зад волана на автомобила си, но впоследствие обвинението му нараснало и на притежание и разпространение на наркотици.

Пради десетина дни при претърсване на жилището на Симеон и в помещение, наето от него като база за разфасоване на наркотиците, били намерени и иззети 110 г марихуана и 30 г амфетамини. Деянието е тежко по смисъла на закона, с висока обществена опасност и се наказва строго.

Въззивният съд остави без уважение жалбата на Иванов, който твърди, че няма опасност да извърши престъпление и моли съда да му определи „домашен арест“ или „парична гаранция“. Апелативният съд не сподели аргументите на обвиняемия и се позова на доказателствата, посочени от прокуратурата, според които през януари тази година Симеон е бил привлечен към наказателна отговорност за държане на наркотични вещества. Срещу него тогава е било образувано бързо полицейско производство, което е висящо към момента.