Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Милен Стойчев /вдясно/ влиза под конвой в съда. Снимка:Елена Фотева
Милен Стойчев /вдясно/ влиза под конвой в съда. Снимка:Елена Фотева

Районна прокуратура Бургас скочи срещу домашния арест на интернет измамника Милен Стойчев от Бургас.

Държавното обвинение е внесло протест срещу определението на районния съд от 7 февруари,  с което наложената мярка за неотклонение на бургаския "Спас" бе изменена от "задържане под стража" в  "домашен арест".

38-годишният Милен Стойчев  е обвинен за това, че от януари, 2016г. до юни, 2017г. в Бургас се представял в социалните мрежи за хубавицата Мария Василева, която бедства в Гърция и няма пари да се върне в България.

Десетки българи, предимно мъже, започнали да превеждат различни суми в посочена от измамника банкова сметка. Преводите били от 20 до 220 евро, разкриха от полицията.

В час от мотивите си за изменението на мярката за неотклонение съдът е посочил, че компютърът, който Стойчев е използвал за извършване на престъплението е иззет, както и че обвиняемият няма физически достъп до ползваните по-рано банковите сметки.

От прокуратурата обаче изтъкват, че съществуват достатъчно други известни съвременни средства за комуникация в интернет като смартфони, а и не е невъзможно обвиняемият да се снабди в дома си с каквото и да било техническо средство за работа с интернет.

38-годишният Стойчев е трайно безработен, като средствата за издръжката му са генерирани от престъпната му дейност, отбелязва държавното обвинение.

То коментира и изтеклия период на задържане на Стойчев, който е по-малко от 3 месеца, а  законодателят е предвидил максимален период за задържане под стража за подобно тежко умишлено престъпление в размер от 8 месеца.

Това доказва, че обвиняемият е задържан под стража в разумни граници, мотивира се прокуратурата.

Протестът  ще бъде разгледан в заседание на Бургаския окръжен съд.