Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

40-годишна варненка ще се прости за 9 месеца с шофьорската си книжка, след като беше засечена пияна зад волана. Състав на Варненския районен съд й даде и условна присъда с 3 години изпитателен срок.

Дамата е спряна на 23-и януари тази година с реното си в центъра на Варна. Дрегерът отчел солидно количество алкохол в издишания въздух и тя била отведена за кръвна проба, според която промилите й са 1.60.

Друг шофьор бе глобен от съда за това, че карал колата си с фалшиви номера. 41-годишният мъж от Бяла бил спрян за проверка на 23-и март миналата година. Полицаите останали изненадани, че предните и задните номера на колата са различни. Оказало се, че около половин година преди таза дата мъжът си купил кола с липсваща предна табела и регистрация в друга административна област на страната, но за да може да я ползва през това време, по неустановен начин се снабдил и монтирал върху колата си фалшивата табела. 41-годишният мъж е с чисто съдебно минало, но има налагани наказания за различни нарушения на Закона за движение по пътищата. По внесено от прокуратурата постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност, Районен съд – Варна му наложи глоба в размер на 1000 лева.