Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Служители на Икономическа полиция в Бургас разкриха втори случай на крадец на банкови данни само за месец, съобщиха от Областната дирекция на полицията.

Чрез използване на данни от банковата карта на 60-годишен бургазлия, 37-годишният В.Х.  извършил транзакции за сумата от  550 лв. Парите използвал за транзакции в интернет и за залагане в сайтове, обясниха от полицията.

При извършено претърсване в дома на В.Х. в  к-с „Меден Рудник” са намерени и иззети вещи и предмети, съотносими към извършено престъпление.

Бургазлията направил пълни самопризнания и е задържан за срок до 24 ч.

Това е второто криминално престъпление от вида „злоупотреба с чужди платежни инструменти”, осъществено за период от месец и неутрализирано в резултат дейността на служителите от сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР  Бургас.

Предходното престъпление е заявено в началото на януари  от 59-годишен бургазлия, който установил, че с банковата му карта са извършени неправомерни транзакции в интернет-пространството.

След множество оперативно-следствени действия служители на Икономическа полиция локализирали извършителя - Д. С. на 30 г.  от Бургас.

Установено е, че той успял да придобие данни за банковата карта на потърпевшия и впоследствие извършил множество залози в интернет-сайтове на стойност 2 500 лв.

30-годишният Д.С. също направил пълни самопризнания,  и по двата случая са образувани досъдебни производства.

Междувременно от полицията призовават граждани, потърпевши от подобен род посегателства, да потърсят съдействие и да съобщят в сектор "Икономическа полиция".