Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Инцидентът станал на кръстовището на булевард „Владислав“ и ул. „Бенковски“ във Варна СНИМКА: Гугъл стрийт вю
Инцидентът станал на кръстовището на булевард „Владислав“ и ул. „Бенковски“ във Варна СНИМКА: Гугъл стрийт вю

Варненската окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещ холандски гражданин, постоянно пребиваващ у нас. Пред съда чужденецът ще отговаря за смърт по непредпазливост при катастрофа.

Инцидентът станал на 08.07.2017 г. около 20 часа на кръстовището на булевард „Владислав“ и ул. „Бенковски“ във Варна. Обвиняемият бил зад волана на хюндай теракан и възнамерявал да направи ляв завой от булеварда към ул. „Д-р Пискюлиев“. В обвинителния акт е вписано, че "въпреки обективната възможност да види насрещно движещия се по „Владислав“ мотор хонда ЦБР 600, при зелен сигнал на светофарната уредба, той отнел предимството му и последвал фатален за мотоциклетиста сблъсък".

Ако бъде признат за виновен в извършване на престъпление по чл. 343 ал.1 б. „в“ от НК, водачът на автомобила може да получи наказание лишаване от свобода за срок от две до шест години, както и лишаване от право да управлява МПС.

"Според обвинителната теза обаче съдът трябва да прецени и ролята на пострадалия. Той се е движил с повече от 80 км/ч, с която скорост е навлизал в забранен за мотоциклетисти пътен участък – отрязъка на бул. „Владислав“ от ул. „Бенковски“ до бул. „Съборни“. Това негово поведение на свое основание е допринесло за причиняването на произшествието", поясни зам.-окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров.