Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мъж на 67 години загина при пожар след взрив на газова бутилка на последния, трети етаж на къща на улица "Вардар" в град Омуртаг. Съпругата му, на 61 години, и 10-годишната им внучка са приети с опасност за живота в Клиниката по изгаряния на Военноморската болница във Варна. Директорът на многопрофилната болница в Търговище д-р Иван Светулков съобщи за "24 часа", че изгарянията на жената са между 25 и 30 процента, огънят е засегнал лицето. Изгарянията на детето са около 20-25 процента, неговото състояние е малко по-леко, но достатъчно сериозно.

Сигналът за пожара е подаден днес в 8,32 часа на тел. 112. Смята се, че нелепият инцидент е причинен от изтичане на газ от газова бутилка. Загиналият мъж се опитал да поправи уплътнението на вентила на бутилката, но в близост до горяща печка на твърдо гориво. Заради искра или по друга причина се стигнало до взрива.

Огнеборци от Омуртаг са ликвидирали пожара, а ранените първо са закарани в Спешния център в Търговище, а от там - във Варна. Огънят унищожил мебели и телевизор, опушени са 80 квадратни метра от стените на жилището. Постадала е и част от покрива на къщата - около 2 квадратни метра.

По случая е образувано досъдебно производство по член 123, ал. 2 от Наказателния кодекс. Заради смъртта на мъжа разследването се извършва под ръководството на Окръжната прокуратура в Търговище.