Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прокурор Кателиева и комисар Калоянов по време на извънредния брифинг. Снимка:Елена Фотева
Прокурор Кателиева и комисар Калоянов по време на извънредния брифинг. Снимка:Елена Фотева

Извършителите са двама на 16 и 20 г., вече са с обвинения

70-годишен мъж от Айтос е бил убит от двама цигани на 20 и 16 г. в нощта срещу 2 февруари, съобщиха на извънреден брифинг в Бургас от полицията и прокуратурата.

Жертвата е Асен Пуров, той е намушкан 32 пъти по цялото тяло, като двамата извършители се редували и си предавали ножа, разкриха разследващи.

Оръжието, с което е умъртвен възрастният мъж е открито, по него има следи от задържаните Желязко Данчев на 20 г. и 16-годишния Ясен Стойчев.

След като извършили жестокото престъпление, мрадежите продължили да пият алкохол, както правели цяла нощ преди да нападнат Асен.

70-годишният мъж е открит мъртъв в дома си на ул."Алеко Константинов" 45. Въпреки че имал дом, той водел почти клошарски начин на живот.

"Пострадалият с нищо не е провокирал извършителите. Той е спял, когато те са го нападнали", заяви директорът на ОД МВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Според окръжния прокурор на Бургас Красимира Кателиева няма съмнение, че убийството е извършено за удоволствие.

Един от задържаните е девето дете в семейството, никога не е ходил на училище, безработен. Вторият е учил до втори клас и е от семейство с шест деца.

Има употреба на алкохол преди и след деянието. Самото убийство е станало на Трифон Зарезан, уточни комисар Калоянов.

Срещу двамата извършители са повдигнати обвинения за убийство по чл.115. Предстои утре съдът да разгледа мерките им за неотклонение.