Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Опасен рецидивист, издирван след влязла в сила поредна присъда, е задържан под стража с решение на Варненския окръжен съд. 36-годишният Янчо Янков бил спипан, след като задигнал дамска чанта.

По искане на окръжна прокуратура в морската столица Янчо остава в ареста с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Той е задържан на 30-и януари, след като със сила успял да измъкне от ръцете на жена чантата й. В нея имало мобилен телефон, две СИМ-карти, свидетелство за управление на МПС, пари и две устройства за преносима памет. Стойността на отнетото със сила при грабежа е над 300 лева.

Мярката за неотклонение е крайна, тъй като Янчо има множество криминални регистрации и е осъждан за същите престъпления. Държавното обвинение смята, че с по-лека мярка той бил се укрил от съдебно преследване и може да осуети привеждането в изпълнение на влязла в сила присъда за друго престъпление. Обвиняемият няма и постоянен адрес. Престъплението, за което е привлечен като обвиняем, се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му, ако бъде признат за виновен.