Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кристиян Тодоров имал 6 регистрации само през 2017-а

16-годишният Кристиян Тодоров, който е обвинен в опит за убийство на 36-годишния охранител на варненско заведение Армен Алексиян, остава в ареста. Това реши състав на Варненския окръжне съд. Съучастникът му - Галин Минчев, все още се издирва от полицията.

"Иска да ходя на училище", каза в последните си думи пред съда ученикът от частната търговска гимназия във Варна. Магистратите обаче взеха предвид, че само през 2017-а година, тийнейджърът има 6 криминални регистрации за палеж, грабеж, наркотици и нападение. Като по едно от тях - грабеж, извършен на територията на Пето РПУ в морската столица, има повдигнато обвинение.

Самият Кристиян призна, че във фаталната вечер на 28-и януари е употребил алкохол в дискотеката, въпреки че адвокатът му Иван Томов не знаеше дали са му взети проби за алкохол и наркотици. Самият юрист зададе въпроса кой и защо е пуснал непълнолетен в нощно заведение и му е сервиран алкохол. "От 16-годишен младеж не може да се очаква да има реална преценка за случващото се", каза пред съда адвокат Томов.

От събраните до момента свидетелски показания и доказателства, става ясно, че Кристиян, който дълги години е бил състезател по борба, е държал охранителя, докато Галин го е ръгал с ножа. Лекарите са преброили 10 прободни рани, като една от тях е бил ав сърдечната област и реално е заплашвала живота на Армен. В скандала в заведението е участвал още един младеж, но засега не е ясно кой е бил той, както и какъв е бил мотива за скарването, което е преминало в меле и е изваден нож.

Бащата на Кристиян беше в съдебната зала, но отказа да коментира случилото се. След като чу, че остава в ареста, тийнейджърът се просълзи и бе отведен с белезници.