Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

32-годишен крадец, с множество режистрации в МВР и няколко присъди, е задържан отново след поредния си набег в Бяла. С постановление на Варненската районна прокуратура апашът е задържан за 72 часа преди да му бъде поискана мярка за неотклонение.

На 31-и януари, около 3.30 часа сутринта, докато семейството било в дома си, З. А. разбил входната врата на жилището им, промъкнал се в една от стаите, задигнал ЛСД телевизор и се измъкнал. Хората се разбудили от шува и се обадили в полицията. Благодарение на бързата реакция на разследващите крадецът бил задържан малко по-късно. Срещу него е образувано предварително производство за кражба с взлом.

Още двама крадци са задържани и предадени на прокурор. В този случай посегателството е извършено в в базата на частна фирма в Девня. Престъпният дует - мъж на 56 години и 19-годишният му помощник, отмъкнали сериозно количество електрически проводници, заради медта, която по-късно смятали да предадат в пункт за цветни метали. След проведени незабавни оперативно – издирвателни дейности двамата са задържани. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня.