Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

21-годишен варненец, добре познат на полицията, е арестуван за пореден път с наркотици, въпреки че като забелязал униформените, опитал да ги изхвърли.

Младият мъж бил с двама свои приятели до фолксвагена си, който бил паркиран пред жилищен блок във Варна. На земята, от лявата страна на возилото, полицаите видели множество станиолени пакетчета, явно готови за продажба. По-късно младежът предал сав на полицейските служители и таблетка. Според експертната справка станиолетите пакетчета съдържат общо 40,73 гр. марихуана, производно на амфетамин с тегло 5,59 гр. и екстази с тегло 0,23 гр. Разследващите са категорични, че дрогата е изхвърлена от задържания Н.Д. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Окръжна прокуратура – Варна. Н.Д. е задържан за срок до 24 часа. Двамата му приятели са освободени.

Още един варненец изкара денонощие в ареста заради притежание на дрога. 33-годишният мъж бил спрян за рутинна проверка от патрулиращи полицаи, които преценили, че държанието му е съмнително. При личен обиск у него са открити шест пакетчета с трева и пакетче с бяло кристално вещество. В лабораторията станало ясно, че тревата е 2.33 грама, а кристалното вещество е доза амфетамин.