Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдят бивш руски полицай убил 22 жени за още 59 убийства. Ако бъде признат за виновен Михаил Попков, станал известен като "Върколака" ще надмине печалния рекорд  на Чикатило

Бившият руски полицай Михаил Попков, който вече излежава присъда за убийството на 22 жени, се яви днес в съда в Иркутск по обвинение в още 59 убийства.

Ако Попков бъде признат за виновен, ще се превърне в най-масовия убиец в съвременната история на Русия, предаде РИА Новости.

53-годишният бивш полицай вече излежава доживотна присъда за изнасилване и убийство на 22 жени и опит за убийство на още две, които примамвал в колата си в сибирския град Ангарск. Мъжът, станал известен като "Върколака" и "Маниакът от Ангарск", е в затвора от януари 2015 година, след като бе задържан във Владивосток през 2012 г. Жертвите му са били на възраст между 16 и 40 години.

На започналото днес ново дело трябва да се определи дали той е виновен за още 59 убийства, извършени през последните 20 години в Иркутска област. Процесът ще продължи на 15 януари при закрити врата. Материалите по делото са събрани в над 300 тома.

Според прокуратурата, резултатите от експертизите сочат, че по време на убийствата Михаил Попков не е страдал от никакво психично разстройство и е бил напълно в състояние да разбира и ръководи своите действия.

Ако бъде признат за виновен в общо 81 убийства, Михаил Попков ще подобри печалния рекорд на другите двама най-известни масови убийци в Русия - екзекутираният през 1994 г. Андрей Чикатило, убил 53-ма юноши и деца в СССР от 1978 г. до 1990 г., и осъденият на доживотен затвор през 2007 г. Александър Пичушкин, убил 48 души.

Коментара ()

Вашият коментар