Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

37-годишен варненец влиза в затвора за 10 месеца, след като беше спипан с фалшива шофьорска книжка. Присъдата му е ефективна, тъй като мъжът е бил наказван повече от четири пъти досега за това, че кара без свидетелство за правоспособност. Този път поне си бил купил фалшиво.

Димитър Ангелов бил спрян за проверка на 25 ноември 2016-а година близо до бензиностанция във варненското село Синдел. Той бил зад волана на форд с немски регистрационни номера. Книжката, която показал на униформените, била пък полска. Ментето било доста нескопосано. Полицаите го прибрали и се оказало, че то е разпечатано на цветен принтер и няма никакви защитни знаци. Справка в информационните масиви показва, че подсъдимият никога не е притежавал правоспособност като водач на МПС, има предходна съдимост и многократно е бил санкциониран за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Пред състав на Варненския районен съд 37-годишният мъж призна, че съзнателно се е ползвал от неистинския официален документ, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност. По силата на постигнато споразумение между страните, съдът му наложи наказание от 10 месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при общ режим. Съдебният акт е окончателен.