Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Емил Милев е известен с прякора си Крокодила. СНИМКА: БУЛФОТО
Емил Милев е известен с прякора си Крокодила. СНИМКА: БУЛФОТО

25 г. да лежи в затвора соченият за тартор на банда за магистрални грабежи Емил Милев-Крокодила, поиска в петък спецпрокурор Росица Славова. Според обвинението съучастници на Крокода при 4 грабежа от 2004 до 2013 г. били Лазарин Лазаров, Едуард Павлов и Мартин Димитров. За тях прокурорката иска от 10 до 16 г. затвор.

Бандата е обвинена за грабеж на турчина Мустафа Гюмюш край с. Вакарел на 14 декември 2009 г. Според прокуратурата тогава Крокодила, Мартин Димитров и Димитър Митрев-Богровеца се движили с кола със синя лампа. Носели полицейски дрехи. Спрели автомобила на турчина. Заплашили го с “Калашников” и пистолет ЧЗ, сложили му белезници и го завлекли на 2 км от магистралата. Там го пребили и му задигнали 5000 евро, запалили и колата му. Докато се отдалечавали, ги пресрещнали патрули. Крокодила открил огън по ченгетата, които отвърнали и Богровеца бил убит.

Милев, Лазаров и Павлов са обвинени още за грабеж на над 136 000 лв. от столичен клон на Прокредитбанк на 12 март 2010 г. Крокодила е подведен под отговорност и за грабеж на 5440 лв. от бензиностанция на ОМВ в София през 2012 г. Последното обвинение срещу него и Димитров е за грабеж на бензиностанция в Бухово. Двамата влезли, насочили пистолети към служителката, заплашили я с убийство и взели от касата 1370 лв.

След престрелката край с. Вакарел през 2009 г. Крокодила бе обявен за издирване. Задържаха го след 4 г. Първоначално полицаи арестуваха брат му Евгени Милев-Гейзо за грабежите. Той обаче бе пуснат, тъй като срещу него нямаше доказателства.

В понеделник Крокодила ще пледира пред магистратите, че е невинен. Процесът ще се запомни с непрекъснатите му искания да бъде пуснат от ареста, той често искаше и отводи на съдебния състав и прокурора. През м.г. съдът на първа инстанция почти винаги решаваше го освободи срещу „подписка“, но това бе отменяно от апелативните магистрати. Другите трима подсъдими с Крокодила са на свобода.