Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Но откъде накъде ще научаваме какво е предсказала от чуждите медии?

Кой известен българин стана световен номер 1 през 2017 година? Не, не е Гришо. Той е велик, но трети. Номер едно е безсмъртната баба Ванга, която миналата година грабна златния медал сред мъртвите пророци. През декември тя удари в земята и великия Нострадамус, и октопода Паул, който познаваше резултатите от предстоящите мачове.

Предсказанията на Ванга за 2018 г. бяха публикувани в най-авторитетните жълти издания в САЩ, Англия, Германия, Индия, Китай, Канада, Австралия и така нататък, и така нататък. Сигурно поне 1 милиард души на планетата вече чуха за нея и изгарят от желание да научат нещо повече.

Обаче Господ дава, но в кошара не вкарва. Прав е онзи, който каза, че сме дебили. Как така никой тук не се сети да издаде официален сборник с предсказанията на Ванга? Нищо чудно утре някое нюйоркско издателство да пусне бестселъра “Ванга: Дневният ред на бъдещето” и да овършее милиардите, докато ние тук трън си вадим.

Само не ми казвайте, че у нас нямало такъв ръкопис. А откъде го имат “Сън”, “Нюзуийк”, “Комсомолская правда”? От тях ли ще научавам какво е предсказала нашата национална врачка? Срамота!

Крайно време е предсказанията на Ванга да бъдат събрани, редактирани, официално канонизирани и издадени в твърда корица със златен кант. За целта според мен трябва да се създаде колектив към БАН, а за автентичност да се включи и някоя петричка племенничка. Както и водещият офицер от МВР в онази епоха. В колектива на БАН трябва да участват най-малкото 3-ма беловласи влъхви, т.е. академици, всеки с по три доктората. Водещият офицер да е минимум о.з. полковник.

Но още по-важно е при създаването на творбата да се привлекат компетентни литератори, които да владеят пророческия жанр. Сега от името на Ванга се публикуват аматьорски измишльотини, буквално се компрометира стоката. Чета например във в. “Сън”, че през 2018 г. Китай ще стане световна суперсила за сметка на САЩ. Добре де, ами ако не стане? Още през декември някой английски хубостник ще напише: “Тази Ванга е самозванка, нищо не позна”. Веднага ще го препечатат стотици издания на петте континента и брандът “Ванга” заминава на шестия за дълга ваканция.

Според мен БАН още сега трябва да публикува опровержение. Защо БАН ли? Ами защото, доколкото си спомням, навремето Ванга беше старши сътрудник в Института по сугестология. Сега института го няма, но научната общност е жива и макар да не е съвсем здрава, добре помни. И да не помни, ще й се напомни.

Как се пишат подобни пророчества ли? Преди всичко – мъгляво и поливалентно.

Как например тълкувате следното знаменито предсказание на Нострадамус: “Младият лъв ще победи стария/ На бойното поле в една битка/ Той ще си прониже окото през златна решетка,/ Две рани ще се слеят,/ После той умира от жестока смърт.

”Това спокойно може да предусеща хиперинфлацията на стария български лев през 1997 г., поставянето му в златна решетка (валутен борд) и смяната му с новия лев. Но кой знае защо, по света го тълкуват като смъртта на френския крал Анри II на рицарски турнир.

Пророчеството трябва да е мистическо. Например това за Китай и САЩ баба Ванга би трябвало да го завърти така: „От Изток жълт дракон ще подгони двуглав орел през звездно небе и ще проплаче бебе в мъжка утроба…” Това може да се тълкува всякак – било за САЩ и Китай, било за поредния филм „Междузвездни войни”, било за бурна любов между Валери Божинов и… Хилъри Клинтън, да речем. Като се явят при Гала, ще обяснят как е станала заварката.

Много еднопистово ми се види и другото предсказание на Ванга за 2018 година - че на Венера ще бъде открита „нова форма на енергия“? Не знам кой умник го е измислил, но явно няма докторат по астрофизика. А баба Ванга трябваше да го кодира примерно така: „Втората дъщеря на оранжевото чудовище ще подгони ветровете” или нещо подобно. Това може да е и за Втората планета, и за Тифани Тръмп, и за която и да е депутатка в българския парламент. Или за космическа сонда, която ще използва гравитационното поле на Венера на път за Слънцето.

Пардон! А дали баба Ванга няма предвид, че Винъс Уилямс ще се върне на корта победоносно? И това става. Само че сега незнайният автор не е оставил никакво място за въображението.

Много неграмотни люде заграбиха националното ни богатство.

През 2011 г. например сайтът “Чудеса” публикува следната прогноза на Ванга, цитирам буквално: „В резултат на ядрените оръжия в Северното полукълбо няма да остане нищо живо. Затова мюсюлманите ще започнат война срещу всички европейци, обвинявайки ги за унищожението.” (http://www.chudesa.net/ванга-2011/) Момент, с кого ще воюват чалмите? Нали европейците вече ще са измрели? Като го прочете някой европеец, веднага се пита – на тия българи колко им е айкюто? Я да им продам десетина изтребителя от Първата световна война!

Затова пак казвам, че трябва решително да се сложи край на аматьорщината. Баба Ванга вече е световна търговска марка и към нея трябва да се подходи сериозно. Събираме авторския колектив и най-късно до декември 2018 г. издаваме поне на 4 езика официалните предсказания на Ванга, том 1. В героически ямб.

Предговорът ще опровергава всичко публикувано до този момент, а в началото е редно да има и обръщение от президента със снимка и автограф. Това ще накара шарлатаните да подвият опашка.

Естествено, ще трябва да се обясни на света откъде са се появили ръкописите така чудодейно. Варианти много. Например били са скрити зад рисувана от Светлин Русев икона на св. Нешка Робева в църквата на Рупите. Дръпнал я някой ром да я включи в колекцията си и свитъците се посипали. А може и да са изчезнали при обира на трезора на ПЧБ през 1993 г., но в наше време разкаял се грешник го е връчил на пловдивския митрополит Николай и дълго е плакал, прегръщайки нозете му. Цялото му расо било мокро от коленете надолу.

Но защо да измъчвам скромния си ум, когато проф. Божидар Димитров ще го разкаже 100 пъти по-добре от мен?