Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Мъж и жена са задигнали въглища от приюта на отец Иван в монтанското село Якомово, съобщиха от ОД на МВР.- Монтана.

На 2- рия ден от новата година в полицейския участък в селото е подаден сигнал от 60-годишна жена, която е домакин във фондация Дом за сираци "Свети Николай" с. Нови хан, че в дните между 25 декември и 2 януари от имот на приюта са били откраднати около 700 килограма въглища. От проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия служители на Участък Якимово са установили извършителите - 37-годишният И.А. и 36-годишната А.М., и двамата са местни жители. Извършителите са направили пълни самопризнания. Откраднатите въглища са намерени, иззети и върнати на собственика. По случая е образувано досъдебно производство в Участък Якимово.

„ Чудя се как е възможно да посегнеш на топлото на хората! Та идва зима. Мисля, че това се прави от немотия. В селото си има едни апаши и ние си ги знаем, всички дребни кражби са тяхно дело.“, коментира отец Иван.
Това е поредно посегателството върху приюта му в село Якимово. Няколко пъти е ограбван автомобила му, тарашени са къщи, задигнати са машина за правене на хляб, пчелни кошери че дори и тетрадките на децата. Кошмарна за благодетеля на бедните бе нощта на Нова година, когато сградата на Дома за сираци в Нови хан изгоря.