Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Наркодилър, предаден на съд за държане и разпространение на наркотици и за притежаване на незаконно оръжие, се споразумя с прокуратурата за 2 години затвор и глоба от 5000 лева.

30-годишният Димитър Димитров от Силистра, обвинен от Окръжната прокуратура във Варна за държане и разпространение на марихуана и амфетамини, както и за притежаване на незаконно оръжие и боеприпаси, призна вината си и подписа споразумението с държавното обвинение. За всяко от престъпленията му бе наложено различно по срок наказание, като на основание член 23, ал. 1 от НК той ще изтърпи най-тежкото, а именно 2 години лишаване от свобода и глоба от 5000 лева.

Димитров е обвинен, че за периода от 18 май 2016 до 28 април 2017 г., продал дрога на двама наркомани. На 28 април 2017 г. при задържането му в автомобила, в който пътувал, и у него са намерени наркотични вещества и огнестрелно оръжие със заличени номера - пистолет марка „Mauser“. В жилището му са открити боеприпаси и още дрога. Веществените доказателства по делото се отнемат в полза на държавата. Наркотичните вещества подлежат на унищожаване. В тежест на 30-годишния осъден наркоразпространител са и направените по делото разноски за близо 1000 лева. Одобреното от състав на Варненския окръжен съд споразумение влиза в сила веднага.