Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районната прокуратура във Варна предаде на съд 28-годишния Кольо Петров за изнасилване, представляващо опасен рецидив, извършено със сила и заплашване. Обвинителният акт срещу насилника е внесен във Варненския районен съд само 4 месеца след извършване на престъплението.

На 8 август 2017 г. около 5 часа сутринта 56-годишна жена вървяла в района на противопожарната служба във Варна в посока автогарата, откъдето трябвало да вземе автобус, за да отиде на работа. В района имало насъбрани улични кучета, който започнали да лаят срещу нея и мъжа, който вървял в нейната посока. Това станало повод 28-годишният мъж да заговори варненката и дори да й предложи да й помогне да мине без проблеми край кучетата.

В следващия момент Кольо се обърнал рязко към жената, попитал я дали има семейство и деца. Заявил й, че трябва да отиде с него. Пострадалата решила, че мъжът има намерение да я обере, и побягнала по металния мост над канала. Подсъдимият я настигнал, изтикал я в края на моста и я бутнал по склона на канала, който е с дълбочина около 3 метра. Там поискал да прави секс с уплашената жена. Тя се съпротивлявала и започнала да вика, но никой от живеещите в къщите край канала не се отзовал на виковете й. Не можела и сама да излезе от бетонното корито на канала.

Телефонът й започнал да звъни, но насилникът забранил да отговори на повикването. Въпреки съпротивата й, Кольо успял да изнасили жената. След гаврите той й заповядал да се облече и я извел от бетонното корито на канала през място, откъдето можело да се мине. Веднага след това насилената подала сигнал на тел. 112.

Назначената по делото съдебномедицинска експертиза установила множество травматични увреждания по тялото на пострадалата 56-годишна жена, които обусловили временното разстройство на здравето й. Резултатите от дактилоскопната и ДНК-експертизата по делото уличават категорично извършителя в престъплението, за което е предаден на съд.

Подсъдимият е осъждан многократно за престъпления срещу собствеността. Престъплението, за което е предаден на съд, се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години. От началото на досъдебното производство той е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, взета с определение на Варненския районен съд, потвърдено и от Окръжния съд.