Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Подсъдим за жесток побой над продавач на гевреци избяга преди края на делото в Софийския градски съд. Магистратите са обявили 32-годишният Иво Тилков за издирване. Той изчезнал в началото на ноември, оставил прощално писмо до родителите си.

Тилков, Джоно Младенов и Момчил Милчов са обвинени, че на 9 ноември 2013 г. опитали да убият с метална палка и ритници българския турчин Георги Димитров-Метин, племенник на бившия депутат от ДПС Щерю Щерев. Нападението станало на столичната ул. “Пиротска”. Според разследването Метин е пребит от нападателите по погрешка, тъй като им заприличал на бежанец. Спасен е от лекарите, но до днес има травми от зверството.

Следите на Тилков се губят седмица преди 8 ноември, когато трябвало да има поредно заседание по делото. На 6 декември адвокатка на Тилков обяснила в съда, че с нея се е свързала майката на Иво. Била разтревожена, защото намерила в пощенската си кутия писмо от Тилков. В него пишело: “Не ме търсете и не се притеснявайте”. Телефонът на Тилков бил изключен. Преди да изчезне, той работил като консултант.

Съдът е обявил Тилков за за издирване на 6 декември, като е конфискувал гаранцията му от 5000 лв. Тилков и аверите му прекараха няколко месеца зад решетките, но след старта на делото през 2014 г. съдът ги пусна на свобода. Процесът на първа инстанция се проточи заради смяна на съдия.