Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Оставиха в ареста жена, държала в плен влюбен в нея тираджия Диана пристигна в Бургаския апелативен съд със сак. Тя поиска домашен арест, но я оставиха зад решетките. Снимка:Елена Фотева

Бургаският апелативен съд отказа да пусне на свобода обвинената в похищение и малтретиране  Диана Куртева от Сливен.

Тя остава зад решетките, въпреки че има две малки деца и поиска по-леката мярка "домашенн арест".

Дияна Куртева  е привлечена като обвиняема за това, че за времето от 23:30 часа на 8 септември, 2017 г.,  до 7 часа на 10-ти септември  в Сливен, в съучастие със Станислав С. и друго лице от града, противозаконно лишили от свобода Димитър Х.

Според държавното обвинение деянието е извършено по мъчителен за пострадалия начин. Станислав и Диана извършили грабеж на два мобилни телефона и парична сума от пострадалия, придружен с нанасяне на телесна повреда и сексуални мъчения. Диана е  обвиняема и за това, че изтеглила от дебитната карта на Димитър Х. суми без негово съгласие.

Обвиненията, които са повдигнати спрямо нея са за тежки умишлени престъпления, като за най –тежкото е предвидено наказание лишаване от свобода от 3 до 12 г.

Представителят на Апелативна прокуратура подчерта, че обвиняемата е основен организатор и инициатор на престъпленията.  Според държавното обвинение нейният социален опит и отговорността й като родител не са подействали възпиращо и не могат да бъдат мотив за промяна на мярката за неотклонение.

По думите на свидетели по делото Диана често оставяла децата си при други хора и грижи за тях полагали основно техните бащи.

Престъпленията, в които е обвинена Куртева я характеризират като лице с особено висока степен на обществена опасност, притежаваща стремеж за постигане на користни цели и склонност към агресия, смята прокуратурата.

Определението на Бургаския апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Според разследващи Диана, която организирала похищението, няколко месеца общуувала с жертвата в интернет. Димитър бил тираджия, пътувал много, но се влюбил в Диана, която се представяла за самотна майка на две деца. Двамата се срещнали в Бургас в края на август, а за да я впечатли, тираджията пръснал 2-3 хиляди по сливналийката. Няколко дни по-късно тя го поканила на гости в Сливен и тогава мъжът бил похитен.

Коментара ()

Вашият коментар