Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Българинът от сирийски произход Амир Мухамед ал Хусаини, който бе задържан като лидер на престъпна група за незаконна търговия с лекарства, използвал кухи фирми, регистрирани на роми и наркозависими. Това стана ясно в специализирания съд, където се гледа мярката му за неотклонение.

Той е обвинен за ръководство на банда за данъчни измами и пране на пари. Освен него е обвиняема и леля му Росица Томова, която в същност се води собственик на фирмата "Черита", занимаваща се с търговия на лекарства. А самият Хусаини е магистър фармацевт в дружеството.

По делото са разпитани шофьори на Хусаини, които са обяснили, че са минавали през различни аптеки и са взимали оттам лекарства. Сред обвиняемите е и семейство счетоводители, които са регистрирали фирми на поставени лица.

До момента в хода на разследването, което е започнало на 15 септември, са събрани 74 тома материали, като 10 от тях са с класифицирана информация.

Специализираният съд остави Хусаини в ареста, тъй като, макар и в много начален етап, срещу него са събрани доказателства. Също така той има и две висящи дела и една основна присъда за използване на фалшив документ за теглене на банков кредит.