Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прокурор Иван Гешев
Прокурор Иван Гешев

"Ако г-н Цветан Василев е добросъвестен и иска да се яви пред българското правосъдие, няма пречки и в момента да даде съгласие пред сръбския съд за екстрадиция. Ние сме страна от ЕС. Един бивш министър-председател каза, че в България няма смъртно наказание. Аз казвам, че поне част от подсъдимите са със същите обвинения като Василев, те обаче добросъвестно се явяват. Те са обикновени служители в КТБ и не ги е страх от нищо", коментира след края на първото заседание в спецсъда наблюдаващият прокурор по делото за източването на КТБ Иван Гешев.

Една от причините ход на делото да не бъде даден е, че Цветан Василев не е получил обвинителния акт и книжата по производството. Те са му пратени с молба за правна помощ до Сърбия на 20 ноември, но до днес няма отговор от властите в Белград уведомили ли са го. 

Гешев заедно с колежките си Даниела Начева и Антоанета Софрониева поддържа обвинителната теза в съда.

Прокурор Начева обясни, че процедурата по призоваване на Василев може да бъде опростена чрез адвокатите му, които да му дадат материалите по делото. "Те обаче категорично отказаха", добави обвинителката.

 "Интересът на прокуратурата е делото да тръгне в съда и всички български граждани да видят с какви доказателства разполагаме. Сигурен съм, че с тези доказателства, които разполагаме, ще дадат всички отговори на обществото", увери Гешев.