Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прокуратурата иска 4 години и 6 месеца за бияча Живко, ударил баба на спирка (Видео)
Живко Кючуков в съда СНИМКИ: Елена Фотева

Наказание в размер на 4 години и 6 месеца лишаване от свобода поиска току що районният прокурор Светлана Божкова за 25-г. Живко Кючуков, който удари възрастна жена на автобусна спирка и й причини средна телесна повреда в Бургас.

На заседание в районния съд днес Кючуков се призна за виновен, прие всички факти и обстоятелства по делото, поради което процесът премина по реда на съкратеното съдебно следствие. 

"Извинявам се, признавам обвинението. Нещо ме подтикна, не познавах жената", каза пред съда 25-годишният Живко.

Според неговия адвокат Бойко Даков при вземане на решение за наказанието съдът трябва да се съобрази със смекчаващите вината обстоятелства - чистото му съдебно минало и това, че младежът страда от шизофрения. Според комплексна съдебно-психиатрична експертиза обаче по време на деянието, той е бил в ремисия и е осъзнавал какво е извършил. Прокуратурата пледира, че подсъдимия е действал с пряк умисъл по хулигански подбуди, без никакъв личен мотив и без причина, удряйки напълно непозната жена.

Адвокатът на пострадалата Виолета Караджова Калин Коцев подчерта в съдебната зала, че възрастната жена продължава да търпи интензивни болки и мъки, все още се придвижва с патерици, въпреки, че са минали 7 месеца от деянието. На 9 май 76 г. Виолета Караджова бе изритана на автобусна спирка в комплекс "Изгрев" от Живко Кючуков, който също чакал на спирката. Младият бургазлия нанесъл толкова силен удар в кръста на жената, че тя претърпя операция на тазобедрената става. За нанесени нематериални щети пострадалата иска общо 18 хил. лева и още близо 1800 за разходите по лечението.

В 15:45 се очаква съдийския състав да се произнесе с присъда.

Очаквайте подробности.

Коментара ()

Вашият коментар