Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдът уважи искането на Районната прокуратура в Омуртаг да бъде наложена най-тежката мярка за процесуална принуда - "Задържане под стража", на Енвер Х СНИМКА: Pixabay
Съдът уважи искането на Районната прокуратура в Омуртаг да бъде наложена най-тежката мярка за процесуална принуда - "Задържане под стража", на Енвер Х СНИМКА: Pixabay

Близките на жертвата набили виновника, полицията спряла саморазправата


     Съдът уважи искането на Районната прокуратура в Омуртаг да бъде наложена най-тежката мярка за процесуална принуда - "Задържане под стража", на Енвер Х., съобщиха днес от Апелативната прокуратура във Варна.

29-годишният мъж е привлечен като обвиняем за изнасилване и блудство с жена на 37 години от Омуртаг. Най-напред той е задържан за 72 часа с прокурорско разпореждане.

На 24 ноември 2017 г. Енвер, който помагал в стопанството на семейство от Омуртаг и живеел в дома им, изнасилил жената в отсъствието на съпруга й, като употребил сила и заплахи. След това извършил и блудствени действия с нея.

Жената, която е на 37 години, приспивала 3-годишния си внук в съседна стая. Енвер влязъл, заплашил нея и детето със сгъваем нож и извършил двете престъпления.

Насилената жена изпратила съобщение до дъщеря си, която живеела в Германия, и съобщила, че е заплашена с нож от Енвер. Дъщеря й веднага се обадила на баба си, която живеела в къща в същия двор. Роднините на жертвата пристигнали и през прозореца заплашената и насилена жена предала внука си от страх да не бъде наранен.

Насилникът избягал, но на сутринта бил открит в конюшня наблизо от близките на жената, които му нанесли побой. Намесата на полицията предотвратила саморазправата с него.

Обвиняемият е осъждан.

Определението на Районния съд в Омуртаг, с което Енвер Х. е задържан под стража, подлежи на обжалване пред Търговищкия окръжен съд.