Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка ЕЛЕНА ФОТЕВА
Снимка ЕЛЕНА ФОТЕВА

Бургаският районен съд наложи постоянен арест за 38-годишния  Милен Стойчев от Бургас, разследван за измами в интернет, при които се облагодетелствал с поне 40 000 лв.

Сред мотивите са, че престъплението, в което е обвинен, се отличава с изключителна изобретателност и обществена опасност.

По-лека мярка като подписка, гаранция или домашен арест няма да му ограничат достъпа до интернет, смятат магистратите.

Според разследващи измамените са най-малко 100 души, превеждали между 10 и 250 евро по сметка на "Мария Василева". Така се е представял Милен Стойчев в сайт за запознанства и след като завързвал контакти с мъже, разговорите преминавали във фейсбук.

Към момента Стойчев е с повдигнато обвинение за четири случая, тъй като са установени и разпитани четирима от пострадалите. Те са измамени в периода януари 2016 г.- юни, 2017 г. за общо 1282 лв.

Чрез контакти в социалните мрежи измамникът  лъжел, че бедства в Гърция, без телефон и пари и търси начин да се прибере в България.

Мъже, с които "Мария" се запознала в специализирания сайт, сами започнали да предлагат помощ. Милен открил банкова сметка в Бургас на името на 74-годишната си баба Марийка Василева.

Милен живеел с баба си, бил безработен. За шест години имал само един месец трудов стаж.