Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Прекалено я обичам, за да направя такова нещо. Не съм аз човекът, който я заля с киселина, но ще намеря извършителя."
Това разказал пред свои близки във фейсбук Костадин Камберов, за когото се смята, че на 8 ноември вечерта е причакал бившата си жена Бела до родния й дом във Велинград и от ревност й нанесал побой, а след това плиснал киселина в лицето й.
Малко по-късно мъжът бе задържан, след като роднини на Бела разказали пред полицията, че са сигурни, че именно той е извършителят на зверското деяния.

Причината била, че последните пет месеца, през които двамата били разделени, Костадин постоянно заплашвал 32-годишната жена, че ако не се съберат, ще й се случи нещо лошо. Казвал й че я виждал с различни мъже и това го побърквало. Той не можел да приеме края на съвместния им живот, който продължил близо 17 години.

Въпреки че нямали сключен граждански брак, двамата били родители на пет деца. Най-малкото било на 4 години, а най-голямото тази година навършвало пълнолетие. 24 часа след задържането мъжът беше пуснат от ареста, а роднините на Бела изразиха своето притеснение, че той пак може да посегне на някого.
"168 часа" научи, че пред свои близки Костадин дори за минута не се колебаел в себе си и постоянно повтарял, че не е виновен.

"Как така съм я удрял, откъде съм намерил киселината? Не съм аз, обвиняват ме без причина и не знам защо", разказвал той. Мъжът дори имал съмнения, че някой може да го е натопил нарочно, за да го вкарат в затвора. Не казвал обаче кой точно е този човек. Той бил категоричен, че не е тероризирал жена си, но му липсвали много децата. Те останали при нея, а това го натъжавало, защото искал постоянно да е с тях.

"В началото живееха добре - разказаха близки на семейството. - Не се караха изобщо. Направиха си набързо няколко дечица. Гледаха ги добре, бяха винаги хубаво облечени."

Според тях ревността на Костадин съсипала връзката им. В последните 2 години той мислел, че Бела му изневерява с други мъже. Всяка вечер я карал да му разказва какво е правила целия ден, с кой и къде е била. Ако жената отказвала да го прави, той й удрял шамар. Когато излизали заедно, той следял къде е нейният поглед и ако се загледа в друг мъж, отново започвал да се кара с нея. Повод за честите скандали била и работата на съпругата му. Известно време тя била сервитьорка в местно заведение. Това буквално побърквало ревнивеца, който постоянно подхърлял упреци към нея за избора й на професия.

"Махни се от тази работа. Този те гледа, онзи те гледа, приятно ли ти е? Да не си го харесала и ти", дразнел я той.

Неведнъж Бела била забелязвана със синини и отоци по лицето. Жената обичала да слага много грим, но някои от познатите й си обясняват това като опит да прикрие следите от ударите, които получавала предишната вечер. Пред свои близки тя не споделяла за побоищата, а само че имали леки пререкания с него, които бързо отшумявали. Когато зачестили обаче, тя споделила за проблема. Преди около една година осъзнала, че повече не може да живее по този начин. Споделила пред роднините си, че мъжът започнал да се държи агресивно и към децата им. Разказвала, че често ги наричал "боклуци" и "нещастници". Това бил и преломният момент, в който жената твърдо решила да направи крачката към раздялата.

В началото криела от Костадин тези свои намерения, защото самата тя знаела какво ще последва, ако му го съобщи докато са само двамата вкъщи. Когато видяла, че побоищата стават всекидневни, а заплахите все по-сериозни, тя решила да действа директно и да сложи точка на отношенията им. Казала му, че се изнася и не желае да се виждат повече. Дала му обещание, че няма да го отдели от децата, но поискала от него да й обещае, че никога няма да им посегне. Била категорична, че те остават при нея, защото той бил прекалено агресивен. Двамата се разбрали кога точно той ще ги вижда, а Костадин казал, че ще плаща и издръжка. Така и не спазил обещанието си. Благодарение на родителите си Бела имала къде да се прибере и да получи финансова помощ, за да може да отглежда синовете и дъщерите си без баща им.

Те от своя страна били много привързани към дядо си. Той обичал да прекарва времето си с тях и когато майка им не била вкъщи, ги поверявала на неговите грижи. Както дядото, така и останалите близки на жената са сигурни, че извършителят е именно Костадин. Все още се изяснява каква точно е течността, с която жената е залята, но познатите й са сигурни, че това е киселина, съдейки по пораженията. Бела ще претърпи и операция при пластичен хирург, тъй като част от кожата на лицето й я няма. За нейна радост не са засегнати жизненоважни органи, което би усложнило и удължило нейното възстановяване. В момента тя си е у дома и лежи постоянно по съвет на медиците. Ходи с превръзка на главата, за да предпазва раните от замърсяване.

Костадин също си е вкъщи, тъй като нямало свидетели на ужаса и преки доказателства, че той е извършител на престъплението. Една от основните версии, върху които разследващите работят, е ревност от страна на мъжа, който разбрал за нова любов на жената. Това го накарало да побеснее и да реши да й отмъсти.

Кои други жени са станали жертви на заливане с киселина, четете в печатното издание на "168 часа".