Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бившият кмет на Трън Станислав Николов вече се е отдал само на бизнеса си с картофи, разказват местни.
Бившият кмет на Трън Станислав Николов вече се е отдал само на бизнеса си с картофи, разказват местни.

Експерти за четвърти път ще проверяват дали 6-годишен първокласник сам се е блъснал в задницата на джип “Фолксваген Туарег” на бившия кмет на Трън Станислав Николов. След удара момченцето е без далак и с половин черен дроб.

За новата експертиза е настоял адвокатът на Николов Георги Манолов, съдът в Трън е удовлетворил желанието му. Бившият градоначалник е подсъдим за катастрофа, при която по непредпазливост причинил тежка и средна телесна повреда на Ивайло Стоянов.

На 13 ноември 2015 г. малчуганът минал зад автобус, когато задният ролбар на кметския джип го помел. Николов е шофирал с 25 км/ч, скоростта не му позволила на спре при появата на Ивайло, твърди прокуратурата.

Пред магистратите бе разпитан и шофьор на Николов, който разказа, че фаталният „Фолксваген Туарег” бил негов. След катастрофата от джипа няма следа.

Дело по случая можеше и да няма. Първоначално трънската прокурорка Бисерка Милушева бе на мнение, че Ивайло сам се е блъснал в колата. След намеса на главния прокурор Сотир Цацаров разследването бе поето от пернишки обвинители и те установиха друго. „На 13 ноември се навършват 2 г. от инцидента. Чакам справедливост за децата на България, те са ни най-скъпи”, каза пред „24 часа” майката на Ивайло Анита Гълъбова.

Станислав Николов подаде оставка на 2 юни т.г. Той вече основно се занимава с картофен бизнес. За кмет на Трън бе избрана заместничката му Цветислава Цветкова (ГЕРБ). Местни разказват обаче, че в общината се очаква жената на Николов Милена Савова да заработи зам.-кмет.