Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицията търси кой монтира записващото устройство на третия етаж в Математическата гимназия

От края на работната седмица полицията в Стара Загора издирва наглец, който монтирал скрита камера в женската тоалетна на третия етаж в Математическата гимназия "Гео Милев" в Стара Загора, потвърдиха от ОДМВР в града, без да навлизат в подробности. От първата кабинка било иззето записващо устройство без предавател. По случая работели експерти от Стара Загора и София, а извършителят, за който униформените имали насоки, е заплашен от затвор между 1 и 6 години. Не е ясно дали са изнасяни записи от камерата и колко време е била тя в тоалетната.

По случая, за който потвърдиха и от Инспектората по образованието, е образувано досъдебно производство. За него обществеността научи, след като момичета от гимназията започнаха да се предупреждават в социалните мрежи за "находката". След това постовете им в мрежата бяха изтрити. Директорката на училището, която била в отпуск по време на откриването на камерата, вече изпратила свой доклад за произшествието в инспектората.

Според ученици, устройството било монтирано в закачалка, поставена в кабинката. Тъй като въпросната закачалка се появила неочаквано и била скъпа, а не като другите, тя направила впечатление на посетителките на "двете нули", които разказали за нея на учителите си. Така се стигнало до откриването на камерата.

След този случай, който възмути цяла Стара Загора с бруталността си, дисциплината в гимназията е затегната, всички ученици задължително ходят на училище с официалната си униформа, за да не бъдат допуснати в сградата външни лица. Едно от предположенията е, че тъкмо външни хора са монтирали устройството, но това далеч не било сигурно.