Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Освен присъдата от 3 години и 8 месеца Христо Смилов ще доизтърпи и остатъка от предишна ефективна присъда, по която бил условно предсрочно освободен от затвора СНИМКА: Архив
Освен присъдата от 3 години и 8 месеца Христо Смилов ще доизтърпи и остатъка от предишна ефективна присъда, по която бил условно предсрочно освободен от затвора СНИМКА: Архив

3 години и 8 месеца при първоначален строг режим ще излежи 31-годишният Христо Смилов, след като се призна за виновен за наркоразпространение и подписа споразумение с Варненската окръжна прокуратура. Срещу него бяха повдигнати обвинения за придобиване, държане и разпространение на наркотични вещества и прекурсори при условията на опасен рецидив. Разноските по делото в размер 1979 лева съдът възложи на подсъдимия.

Две от трите престъпления, за които Смилов бе осъден, са извършени при условията на опасен рецидив и по време на определената му от съда мярка за неотклонение "домашен арест" по друго наказателно производство срещу него, също за наркопрестъпления.

Христо Смилов бил активен участник в производството и разпространението на дрога във Варна, за което е осъждан многократно, включително и ефективно. На 19 април 2016 г. полицията засякла мъж от Белослав, за когото разполагала с информация, че е лице от активния криминален контингент. При извършения обиск бил намерен синтетичен наркотик пико, скрит в мобилния му телефон. При разпита станало ясно, че наркотикът е получен от Христо. Униформените обискирали дома на задържания под домашен арест и помещенията, които ползвал във входа като импровизирана лаборатория за синтез и получаване на синтетична дрога. При влизането на униформените в дома му Христо изхвърлил през балкона пакет. В помещение на стълбищната площадка, подпокривното пространство и асансьора са намерени и иззети множество предмети и субстанции за производство на синтетични наркотици, две електронни везни, колби и др.

По време на процесуално-следствените действия по претърсване и изземване в дома на подсъдимия дошли трима души, редовни клиенти за произвежданите от подсъдимия синтетични наркотици.

Освен присъдата от 3 години и 8 месеца Христо Смилов ще доизтърпи и остатъка от предишна ефективна присъда, по която бил условно предсрочно освободен от затвора.