Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

64-годишният Венцеслав Василев признава вината си.
64-годишният Венцеслав Василев признава вината си.

Търговецът на хранителни добавки Венцеслав Василев, който публично ликвидира жена си в заведение в столичния кв. “Лагера”, я застрелял в сърцето, главата и корема.

Това става ясно от експертизи по делото, което предстои да се решава в Софийския градски съд.

Прокурор Виктор Тарчев предаде на съд Василев в петък. Мъжът ще отговаря по 2 обвинения - за убийство, застрашило живота на много хора, и за незаконно държане на пистолет “Зиг Зауер”. Венцеслав е зад решетките от 18 август т.г., когато, след като застреля жена си Елена Василева, се предаде сам в 6-о РУ.

64-годишният мъж е болен от рак на простатата. С Елена имат 2 дъщери. На 18 август към 14 ч отишъл в заведение “Колектив” в кв. “Лагера”. Там Елена била със своята приятелка Милена. Искал да говори с жена си за децата им. Тя обаче отказала. Той се отдалечил, но пак се върнал към 14,55 ч. Тогава извадил изпод колана си пистолета и с 5 куршума стрелял по Елена.

“След 12-годишен семеен живот Елена не ми даде да говорим за децата ни. Каза ми, че повече няма да ги видя. Не ми разреши да седна до нея”, каза по време на заседанията на мерките му за неотклонение Венцеслав. Прокурор Тарчев установил, че мъжът рискувал живота на поне 4-ма души, които седели около убитата. Една от тях е приятелката ѝ Милена, която заснела част от нападението с мобилния си телефон. В заведението имало клиенти на 7 маси, както и управителят му.

За Елена фатални се оказват раните в сърцето, белия дроб и долната куха вена.

През 2015 г. районният съд в София е издал ограничителна заповед на Венцеслав да не приближава жена си на повече от 100 м за 1 г. Елена е пуснала общо 4 жалби срещу него за тормоз. Една от тях била 3 часа преди кръвопролитието на 18 август. Въпреки това мъжът не е бил задържан.

Прокурор по делото е Виктор Тарчев.
Прокурор по делото е Виктор Тарчев.