Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ангел Сашев, на 23 години, казва, че няма спомен какво се е случило през нощта срещу неделя, защото бил ударен с бутилка по главата и паднал на земята в несвяст.
Ангел Сашев, на 23 години, казва, че няма спомен какво се е случило през нощта срещу неделя, защото бил ударен с бутилка по главата и паднал на земята в несвяст.

Липсват ножовете, с които са убити бащата и синът

Старозагорският окръжен съд остави днес за постоянно в ареста Виолета Ангелова, на 26 години от Нова Загора, и Ангел Сашев, на 23 години, от същия град, най-тежката мярка за неотклонение подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив. Двамата са вуйна и племенник, те са обвинени за двойното убийство, извършено в дискотеката на село Паничерево, община Гурково, извършено през нощта срещу неделя.

Тогава от прободни рани с нож загинаха Иван Н., на 39 години от град Николаево, и синът му Антон, на 23 години, бе ранен и другият син на жертвата - Михаил, но по-леко. Двата трупа останаха след жесток скандал и масов бой между две ромски компании от Нова Загора и Николаево, които се засекли в дискотеката. Николаевци празнували изписването от родилния дом на внуче на Иван, а новозагорци се събрали заради рождения ден на Виолета, която се била върнала неотдавна от Германия.

Двамата обвиняеми твърдят, че не си спомнят какво точно се е случило във фаталната нощ и се оплакват, че самите те били пострадали от побоя. Жената казва, че лявото й око и ръката са ударени жестоко с метален крак от маса, Ангел твърди, че счупена бутилка почти отнесла ухото му. Той бил ударен с бутилката по главата, докато танцувал с жена си и паднал на земята в несвяст.

В съдебната зала вчера стана ясно, че вуйната и племенникът били разпознати от свидители как държали ножове в ръце, макар самите ножове, като оръдия на престъплението, засега да не са открити.

Двамата обвиняеми не се срещат за първи път с Темида. Ангел излязал преди година от затвора, където лежал за кражба на скрап и търговия с дрога. Виолета била с условна присъда за кражба, тя се оплаква, че боледува от хепатит.

Съдът прие тезата на наблюдаващия делото прокурор Маргарита Стоянова, че двамата задържани могат да се укрият - Виолета например често пътувала в чужбина, или да извършат друго престъпление, и ги остави зад решетките. Разследването обаче е в началната си фаза, продължават разпитите пред съдия и събирането на доказателства. Ако обвиняемите бъдат признати за виновни, те могат да получат присъди от затвор до 20 години до доживотен затвор без право на замяна.

26-годишната Виолета Ангелова твърди, че самата тя станала жертва на побой във фаталната нощ в Паничерево.
26-годишната Виолета Ангелова твърди, че самата тя станала жертва на побой във фаталната нощ в Паничерево.