Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Дядо убил парализираната си жена с цепеница в котелското село Градец, защото тя му разказала за предишните си любими мъже

Състав на Окръжния съд в Сливен осъди 73-годишния Христо В. от котелското село Градец на 5 години затвор при първоначален общ режим, след като го призна за виновен в убийство от ревност. Присъдата, чийто мотиви все още не са публикувани, може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативния съд в Бургас.

Криминалният случай нашумя в началото на декември миналата година. Тогава в сливенската областна болница "Д-р Иван Селимински" почина 70-годишната Донка В. от село Градец. Тя била докарана там по спешност с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота.

Разследващите бързо разкриха драмата, която се разиграла ден по-рано, на 5 декември вечерта, в дома на дядо Христо и баба Донка. Жената била парализирана след инсулт, била напълно неподвижна и на легло. Можела да си служи частично само с лявата ръка, с която се хранела. За нея се грижел съпругът й, който бил постоянно край нея. И за двамата бракът им не бил първи. Имали пораснали деца от други бракове, които не живеели с тях.

Във фаталната нощ двамата се събудили в малките часове и се разговорили. Бабата признала, че имала поне други три връзки с мъже, преди да се вземат с дядо Христо. На мъжа, който и без това бил изнервен от ролята си на болногледач, му докривяло, обхванала го ревност. Той грабнал цепеница от купа дърва за печката и започнал да налага безпомощната си жена по главата. Удрял, докато шурнала кръв. После извикал линейка, която закарала пребитата в болницата.

След като пребил жена си, Христо излязал на двора и започнал да вика, че не му се живее, разказваха тогава негови съседи. Личало, че и отпреди бил изнервен.

В момента Христо В. е с мярка за неотклонение домашен арест, наложена му през месец май тази година. Той е от ромски произход и със завършен четвърти клас, става ясно още от присъдата на Сливенския окръжен съд. Според нея, старецът трябва да плати и 160,08 лв. за експертизите, направени в хода на досъдебното производство.