Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Наркозависим рецидивист опита да изнасили дете
Преди два днни Атанас влязъл в двора на къщата, където живее момичето и със сила и заплахи опитал да го насили СНИМКА: Архив

35-годишен наркозависим варненец, с дълго криминално досие, е в предварителния арест за 72 часа, след като опита да изнасили 11-годишно момиче. Окръжна прокуратура Варна го остави зад решетките за 72 часа, ще иска той да бъде задържан под стража до началото на делото срещу него. Минималната присъда, която очаква Атанас А. е 10 години затвор.

Преди два днни Атанас влязъл в двора на къщата, където живее момичето и със сила и заплахи опитал да го насили. Детето обаче се оказало борбено, разпищяло се и се борело и успяло да се измъкне от ръцете на насилника и да избяга. Майката реагирала бързо и веднага се обадила в полицията. Малко по-късно Атанас е задържан.

По данни на държавното обвинение Атанас е осъждан многократно, катоима излежани и ефективни присъди. Заради наркотичната му зависимост страда от психични и поведенчески разстройства, но в момента на извършване на опита за изнасилване е бил в състояние да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си. Според съдебнопсихиатричната експертиза по делото Атанас А. може да носи наказателна отговорност, съобщиха от прокуратурата.

Коментара ()

Вашият коментар