Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РУМЯНА АРНАУДОВА
РУМЯНА АРНАУДОВА

Оценен като “много добър” софийски прокурор с 3000 лв. заплата е обвинен в сводничество и кражба на ток.

Преди да стане обвинител, Константин Сулев е работил в ГДБОП между 2006 и 2009 г. После станал районен прокурор в родния си Гоце Делчев, а през 2014 г. се преместил в Софийската районна прокуратура. Там разследвал дела за кражби, грабежи, измами и лихварство.

Вместо да разследва лихвари обаче, според прокурорското спецзвено “Антикорупция” Сулев също раздавал заеми. Дал 300 лв. на своя 20-годишна позната през лятото на 2016 г. Момичето не могло да се издължи и Сулев й казал, че трябва да проституира, за да върне парите. После завел в дома ѝ трима “клиенти”, установили разследващите.

Момичето не подало жалба, но няма данни да е било заплашвано от обвинителя. Впоследствие то разпознало и тримата мъже, с които било принудено да прави секс, и прокурора, който ги довел.

Сулев е обвинен и че от 14 октомври 2015 г. до началото на 2016 г. е манипулирал електромера в блока си. Така спестил цели 81% от сметката си за електроенергия.

“Извършили сме проверка в присъствието на служители на ЧЕЗ. Домоуправителят отвори електромера и открихме в него устройство за маипулиране на данните”, обясни пред “24 часа” шефката на спецзвеното Румяна Арнаудова. Тя посочи, че данните се потвърдили от сложна комплексна експертиза.

След искане на главния прокурор Сотир Цацаров Сулев бе отстранен от длъжност от Висшия съдебен съвет (ВСС). Той е с ранг на апелативен прокурор и се разписва срещу 3000 лв. месечно.

“Нямам коментар”, каза за “24 часа” Сулев.

Атестационната комисия към ВСС му е дала най-високата оценка - много добър.