Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В противен случай левите се разпасват и самозабравят! Демокрацията не е беззащитна. Незаконният референдум в Каталуния СЕ ПРОВАЛИ! Да участват в него излязоха по-малко от 50% от имащите право на глас. Така и формално РЕФЕРЕНДУМЪТ ЗА НЕЗАВИСИМОСТ В КАТАЛУНИЯ НЕ УСПЯ. Резултатите му са невалидни за вземане на решение за независимост.

Референдумът за независимост на Каталуня е незаконен. Ако беше законен, областта щеше да се окаже извън Европейския съюз. Това заяви днес и Европейската комисия.

Здравият разум на мнозинството граждани от тази автономна испанска област надделя. Опитът на всякакви левичарски и крайно националистически промосковски среди да набутат в този вътрешен испански проблем ЕС е провокация, чиято дълга ръка достига до Москва. Провокативното демонстриране в деня на гласуването на червени знамена със сърп и чук показа за пореден път зловещото лице на левичарството като заплаха за сигурността на всички европейски граждани. Да не забравяме, че това са символите на престъпна идеология донесла при практическата си реализация огромни страдания на европейските народи.

"Гласуването" бе съпроводено с характерните за всички "леви" форми на "демокрация" фалшификации и манипулации. Все повече стават аргументите, които позволяват Каталунският "премиер" да бъде задържан и съден като инициатор на метеж срещу единството на държавата.

Лявата комунистическа идея днес има ново убежище – регионалните и локални национализми. Те са алтернатива на Обединена Европа и практически война срещу нея. Тяхното нагло надигане е път към разпадане на ЕС, а следващата логична крачка е войната. Каталуния днес има толкова много независимост, колкото не е имала в цялата си история. Опитът ѝ да стане напълно самостоятелна държава за съжаление ще отключи вратата на процеси, които наистина могат да доведат до разпадането на ЕС. Това ще бъдат процеси, които по нищо няма да се различават от някогашните коминтерновски идеи за наличието на македонска, добруджанска и шопска нация различни от българската нация.

Мадрид трябва да прояви диалогичност, но и твърда, желязна ръка. Полицейските палки в неделя бяха само МИРОЛЮБИВО НАПОМНЯНЕ, че без бой левичарство не се лекува.

В този вътрешен испански конфликт Мадрид защитава не само Испания, но и Европа – на мира, единството, разбирателството, развитието. Колкото и да ви изглежда странно, но Мадрид защитава и България. Ако не го разбирате друг път ще ви го обясня по-подробно!

*Александър Йорданов във фейсбук