Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Багерът е марка Case.
Багерът е марка Case.

Работел с Вальо Дабата от Килърите 2

Катаджия бе арестуван с 36 000 лв. подкуп в София. Той поискал парите, за да върне откраднати багер и бобкат на приятел. Полицаят е задържан с рушвета в сряда от криминалисти на столичното 6-о РУ.

Униформеният Венцислав Евтимов се познавал от години с Дамян Христов. Когато Дамян се оплакал, че са му откраднали багера и бобката на фирма CASE, Евтимов казал, че може да помогне, за да се върне техниката за над 300 000 лв. Само след ден обяснил, че заради контактите си като полицай знае кой е задигнал машините. Казал на Дамянов, че ще си ги получи, ако плати 36 000 лв. откуп. Мъжът се съгласил, но своевременно уведомил и полицията. Така в сряда, когато предал парите, МВР служители задържали катаджията. Той бил хванат с цялата сума, която предварително била белязана.

При разпитите Евтимов мълчал, наложен му е 72-часов арест и е задържан в “Г. М. Димитров”.

Първоначално се проверявало дали катаджията не си е измислил, че знае къде са 2-те машини. Според разследващите обаче той наистина е бил наясно с местонахождението им.

“Евтимов работи с автокрадци. Вальо Дабата и Ванко Волуешки крадат техниката, а Венцислав прибира откупите”, обясниха криминалисти за “24 часа”. Дабата и Волуешки бяха арестувани като част от бандата за убийства Килърите 2. Делото вече е в спецсъда. Смята се, че Дабата е близък с друг автокрадец - Светослав Петков-Лъвицата.

Засега срещу тях няма достатъчно доказателства, затова не са и обвинени. Катаджията обаче рискува до 7 години затвор, ако бъде признат за виновен. В петък прокуратурата ще иска той да остане за постоянно в ареста.